Permalinks don’t support quotes?

I don’t know if this is a feature or a bug or a configuration issue either with WordPress itself or how the web server is configured where this blog is hosted. I just posted something about compiler errors where the permalink had a single quotes in its title like :  ‘qpainter-painter’-has-initialiser-but-incomplete-type. While this was handled fine by WordPress (I could successfully preview the post as well), once it was published I got the generic 500 Internal Server Error as shown below. So the question is what is wrong (if anything)? What is the expected behaviour? The only way for me to fix it was by removing the single quote in the permalinks as now you can see in the post.

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email-address-removed] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Published by

Amit Bahree

This blog is my personal blog and while it does reflect my experiences in my professional life, this is just my thoughts. Most of the entries are technical though sometimes they can vary from the wacky to even political – however that is quite rare. Quite often, I have been asked what’s up with the “gibberish” and the funny title of the blog? Some people even going the extra step to say that, this is a virus that infected their system (ahem) well. [:D] It actually is quite simple, and if you have still not figured out then check out this link – whats in a name?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.